top of page

Van wie stam ik af?

Peter Jozef Raymond Crombecq – Verwantschapsdiagram.png

Wil je graag weten wie je voorouders zijn met jouw achternaam?

Wat hun beroep was en waar zij leefden?

En hoe ver je kan teruggaan in de geschiedenis?

Zes à zeven generaties lukt meestal wel en met wat meeval kunnen we nog een paar generaties verder!

Zolang er maar geen vondeling tussen zit 😉.

 

Het uitpluizen van de vaderlijke afstammingsreeks of stamreeks is de start van bijna elke stamboom. En het is een wonderlijke tocht langs steden en dorpen met vaders en moeders die allerlei onverwachte beroepen hebben. Zo’n stamreeks reikt soms tot in het begin van de 17de eeuw en is de ruggengraat van een echte stamboom. Nadat je deze eerste stamreeks hebt gezien, stel je je wellicht opnieuw veel vragen en verlang je naar meer. Bijvoorbeeld de moederlijke stamreeks?

 

Voor €100 maak ik voor jou een digitaal Stamboomboek (A4 pdf-formaat) met daarin:

  • een grafische voorstelling van je afstamming (zoals op deze pagina);

  • een afstammingsrapport met alle details;

  • een overzicht van de beroepen van je voorouders;

  • een kaart met de plaatsen waar je voorouders woonden.

De grafische voorstelling wordt in hoge resolutie extra bijgevoegd voor als je bijvoorbeeld een poster wil laten maken.

Alle verzamelde gegevens worden eveneens in een bestand opgeleverd (standaard GEDCOM-formaat) zodat je, als je dat wil, er zelf mee aan de slag kan.​​

Als er bij de opzoekingen een probleem opduikt waardoor de afstammingsreeks niet tot aan de zesde generatie geraakt, dan verminderen we de prijs.

Mijn expertise is vooral opzoekwerk in België en Nederland.

 

Een stamreeks is ook een leuk geschenk. Ter gelegenheid van een geboorte, een verjaardag, een jubileum of een andere gelegenheid. 

Door de privacywetgeving zijn geboortedatum en -plaats 100 jaar beschermd. We moeten dus samen de eerste 100 jaar overbruggen. Dikwijls zijn de geboortedata en -plaats van je grootouders voldoende. Als die niet meer bekend of in de familiearchieven terug te vinden zijn, dan kan ik je helpen om de geboorteakten, waarop alle gegevens staan, online aan te vragen. Enkel een afstammeling kan deze aanvraag indienen. Eenmaal we die verzameld hebben, kunnen we van start gaan.

Na een eerste overleg kan een inschatting gemaakt worden van de oplevertermijn. Ik bezorg ook nog een offerte die je al dan niet kan aanvaarden.

 

Vanzelfsprekend hou ik je op de hoogte tijdens het ganse opzoekingsproces. 

bottom of page