top of page

Kan je mijn stamboom maken? 

Josephus Egidius Crombecq – Parenteel.png

Een stamboom heeft vele vormen en kan breed uitdeinen. Neven en nichten in kaart brengen samen met hun gemeenschappelijke voorouders? Alle afstammelingen van de stamvader met jouw familienaam? Het is allemaal mogelijk. Hoe meer personen in de stamboom, hoe spannender, maar ook hoe meer opzoekwerk.

​​

Voor vele families is het opstellen van een stamboom, die eeuwen teruggaat en alle nakomelingen omvat, een onmogelijk uit te voeren opdracht. Er moeten dus keuzes gemaakt worden.

Mijn voorstel is: laat ons een aantal generaties langs jouw vaderlijke stamlijn naar boven klimmen en dan terug 4 generaties afdalen en de zonen volgen. Zo hebben we een stamboom van 4 generaties met alle verwanten die jouw achternaam dragen. Later kan je de stamboom nog altijd uitbreiden door nog hoger te klimmen en/of met verwanten die niet meer jouw achternaam dragen.

De jongste generaties zijn beschermd door de privacywetgeving en kunnen we dus niet in beeld brengen. 

 

Een inschatting van de prijs is nu wel iets moeilijker omdat we niet weten hoeveel afstammelingen er zullen zijn. Maar een richtprijs voor de opmaak van een digitale versie van een stamboom met een 60-tal personen, is alvast €200. We kunnen dan in de loop van het onderzoek nog altijd overleggen, en als er weinig afstammelingen zijn, passen we de prijs naar beneden aan.

Voor die €200 maak ik voor jou een digitaal Stamboomboek (A4 pdf-formaat) met daarin:

  • een stamboomdiagram met alle gevonden afstammelingen (zoals op deze pagina);

  • een cirkeldiagram (andere voorstelling met jezelf als middelpunt);

  • een grafische voorstelling van je afstamming langs vaderlijke lijn;

  • een stamboomrapport met alle details;

  • een overzicht van de beroepen van je voorouders;

  • een kaart met de plaatsen waar je voorouders woonden.

De grafische voorstelling en diagrams wordt in hoge resolutie extra bijgevoegd voor als je bijvoorbeeld een poster wil laten maken.

Alle verzamelde gegevens worden eveneens in een bestand opgeleverd (standaard GEDCOM-formaat) zodat je, als je dat wil, er zelf mee aan de slag kan.

Mijn expertise is vooral opzoekwerk in België en Nederland.

 

Door de privacywetgeving zijn geboortedatum en -plaats 100 jaar beschermd. We moeten dus samen de eerste 100 jaar overbruggen. Dikwijls zijn de geboortedata en -plaats van je grootouders voldoende. Als die niet meer bekend of in de familiearchieven terug te vinden zijn, dan kan ik je helpen om de geboorteakten, waarop alle gegevens staan, online aan te vragen. Enkel een afstammeling kan deze aanvraag indienen. Eenmaal we die verzameld hebben, kunnen we van start gaan.

Na een eerste overleg kan een inschatting gemaakt worden van de oplevertermijn. Ik bezorg ook nog een offerte die je al dan niet kan aanvaarden.

 

Vanzelfsprekend hou ik je op de hoogte tijdens het ganse opzoekingsproces. 

 

bottom of page