top of page
CrombecqWapenSmall.png

In zilver drie schuinbalken van lazuur; over alles heen een schildhoek van hetzelfde beladen met drie vijfpuntige sterren van goud.

Peter Crombecq 1_edited.png

Mijn voorvader Louis Crombecq, geboren in de 17de eeuw, droeg dit wapen. Ik heb het ontdekt op een van mijn genealogische zoektochten. Het stond in een boek dat in het Leuvense stadsarchief bewaard wordt. Louis was cornet, vaandeldrager, in het Regiment Dragonders van baron Mattha dat vocht tegen de Fransen.

Louis bleek in Leuven een belangrijk persoon te zijn.

Dat was overigens niet zo met een groot deel van zijn afstammelingen. 

Mijn genealogische interesse is begonnen in 2003, na mijn bierologische carrière. www.familienamen.be was de trigger: nog maar 18 naamdragers waarvan ik er maar 8 kende? Wie waren die anderen? Waren we misschien familie? 

Sarah Heynssens interviewde mij hier ook over.

Professioneel ben ik altijd in de informaticawereld actief geweest. Vooral voor de stad Antwerpen bij Digipolis als CEO. Sinds 1 april 2022 ben ik met pensioen en wil ik de vrijgekomen tijd inzetten voor de verruiming van mijn hobby.

Van hobby naar bijberoep:  PetCro Genealogie is geboren 😉.

Mijn doel is interesse op te wekken bij mensen die niet met genealogie bezig zijn. Laagdrempelig. Hen laten kennismaken met de eigen familiegeschiedenis.

Dat kan niet anders dan boeiend zijn 😉.

Deze website is een eerste aanzet. 

Peter Crombecq

Contact opnemen

Wil je met me contact opnemen?

Ik lees je bericht zo snel mogelijk!

Original on Transparent.png

Opgericht op 12 september 2022

Bankrekening: BE05 7370 6330 5475

Ondernemingsnummer: 0790.535.152

Arendsnestlaan 9, 2650 Edegem

bottom of page