top of page

Wie zijn mijn 32 oudouders?

We hebben veel voorouders, heel veel, ontelbaar veel. Dat komt omdat ze elke generatie verdubbelen. Zo heb je 2 ouders, 4 grootouders, 8 overgrootouders, 16 betovergrootouders en 32 oudouders. Na 10 generaties heb je 1.024 voorouders. Dan zijn we in de 17de eeuw. Na 20 generaties heb je er 1 miljoen.

En het is al een hele klus om 6 generaties in beeld te brengen. Het gaat dan om 32 oudouders, samen 62 voorouders. Jouw genen zijn een samensmelting van hun genen. Lijkt het je niet spannend om te weten wie je voorouders waren? Waar ze woonden? Of welk beroep ze uitoefenden? Zou het een mandenmaker, een burgemeester, een smid of een bakker kunnen geweest zijn?

Behalve voor jezelf is een kwartierstaat, zoals het wordt genoemd, ook een leuk geschenk. Ter gelegenheid van een geboorte, een verjaardag, een jubileum of een andere gelegenheid. 

Voor €200 maak ik voor jou een digitaal Stamboomboek (A4 pdf-formaat) met daarin:

  • een cirkeldiagram met je 62 voorouders (zoals op deze pagina);

  • een stamboomdiagram met je 62 voorouders (een klassieke blokjesvoorstelling);

  • een grafische voorstelling van je afstamming langs vaderlijke lijn;

  • een grafische voorstelling van je afstamming langs moederlijke lijn;

  • een stamboomrapport met alle details;

  • een overzicht van de beroepen van je voorouders;

  • een kaart met de plaatsen waar je voorouders woonden.

De grafische voorstellingen en diagrams wordt in hoge resolutie extra bijgevoegd voor als je bijvoorbeeld een poster wil laten maken.

Alle verzamelde gegevens worden eveneens in een bestand opgeleverd (standaard GEDCOM-formaat) zodat je, als je dat wil, er zelf mee aan de slag kan.

 

Als er bij de opzoekingen een probleem opduikt waardoor de kwartierstaat gedeeltelijk niet kan ingevuld worden, dan verlagen we uiteraard de prijs.

Mijn expertise is vooral opzoekwerk in België en Nederland. 

Door de privacywetgeving zijn geboortedatum en -plaats 100 jaar beschermd. We moeten dus samen de eerste 100 jaar overbruggen. Dikwijls zijn de geboortedata en -plaats van je grootouders voldoende. Als die niet meer bekend of in de familiearchieven terug te vinden zijn, dan kan ik je helpen om de geboorteakten, waarop alle gegevens staan, online aan te vragen. Enkel een afstammeling kan deze aanvraag indienen. Eenmaal we die verzameld hebben, kunnen we van start gaan.

Na een eerste overleg kan een inschatting gemaakt worden van de oplevertermijn. Ik bezorg ook nog een offerte die je al dan niet kan aanvaarden.

 

Vanzelfsprekend hou ik je op de hoogte tijdens het ganse opzoekingsproces. 

Waaierkaart Peter Crombecq_edited.png
bottom of page